Oroszkrém torta

Elkészítés: könnyű | 20 cm-es torta

Piskóta


Hozzávalók / 20 cm-es torta:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • Egy 20cm-es formát előkészítek és előmelegítem a sütőt 170°C-ra. A fehérjéket pici sóval keményre felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem, majd óvatosan belekeverem a fehérjehabot.
  • Rászitálom a lisztet és óvatosan elkeverem. A formába töltöm és kb 30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm és 3 szeletbe vágom.
  • A felső lapból egy picit levágok és összeaprítom, ezzel fogom bevonni a tortát kívülről.

Krém


Hozzávalók:

  • 7 tojás sárgája
  • 7 evőkanál cukor
  • 700 ml tejszín
  • 10 lap zselatin
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 10 dkg mazsola és 10 dkg narancshéj
  • + 200 ml tejszín és 1 marék narancshéj díszítésnek

Elkészítés:

  • A narancshéjat és a mazsolát rumba áztatom. A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatom, közben a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával kikeverem és hozzáadok 200 ml tejszínt. Gőz felett folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítem. Leveszem a tűzről és hozzáadom egyesével a kinyomkodott zselatin lapokat.
  • Ahogy elkezd kicsit sűrűsödni, és már szobahőmérsékletűre hült, az 500 ml tejszínt felverem és a krémhez adom. Egy állítható formába alulra teszek egy piskótalapot, megszórom a rumos gyümölcsök felével és ráöntök egy adag krémet.
  • Erre ráteszem a következő lapot és rászórom a maradék gyümölcsöt. Ráöntök egy adag krémet és ráteszem az utolsó lapot. Ráöntöm a maradék krémet és hűtőbe teszem egy egész éjszakára.
  • Másnap kiveszem a formából, felverem a tejszínt pici porcukorral és bevonom a tortát. Az összeaprított piskótát körben rányomkodom. Tetejére halmokat teszek és megszórom narancshéjjal. Hűtőbe teszem tálalásig.

További képek