Palacsinta torta
Elkészítés: könnyű | 10-12 szelet
Elkészítés: könnyű | 10-12 szelet
Palacsinta
Hozzávalók / 10-12 szelet:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 5 dl tej
- 2dl sima/szikvíz
- 2 kanál étolaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Lisztet a tejjel csomómentesre keverem, hozzáadom a tojásokat és a cukrot/sót/olajat.
- Vízzel higítom hogy ne legyen túl lágy de ne is nagyon sûrû.
- Palacsintasütõt felforrósítom pici olajjal körbekenem és kisütöm a palacsintákat. Kb. 12-14db lesz belõle.
Töltelék
Hozzávalók:
- 50dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 1 nagyobb citrom héja és a fele leve.
- 1 evõkanál rumaroma
- Cukrozott kakaópor (ízlés szerint)
- Fahéjas porcukor (ízlés szerint)
- 10 dkg mazsola
Elkészítés:
- A túrót áttöröm és összekeverem a porcukorral/citrom levével és héjával.
- A rumba beáztatom a mazsolát.
Összeállítás
- Fogok egy 26cm tortaformát és félig körbeteszem 5 palacsintával hogy félig fedje félig túlnyúljon.
- Rakok a közepére egy palacsintát megszórom a fahéjas porcukorral.
- Ráteszek még egyet ezt megkenem a túrós töltelék felével és rászórok egy adag rumos mazsolát.
- Erre teszek egy palacsintát amit megszórok megint fahéjjal és porcukorral.
- Teszek egy újabb lapot arra a jön az összes túrótöltelék. Erre megint egyet, erre jön kakaópor.
- Végén felhajtom rá a kinyúló palacsinta lapokat. Teszek pár tányért rá nehezéknek és kis időre hűtőbe teszem.
Tippek
- A palacsinta tortánál a töltelékek száma végtelen. Nagyon finom ha mogyorókrémmel rétegezzük a lapokat vagy dióval, mogyoróval és lekvárral. Esetleg pudinggal.