Pihe-puha csokis-diós

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Hozzávalók


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 6 tojás (m)
  • 20 dkg tej/étcsokoládé
  • 25 dkg puha margarin/vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 2 teáskanál sütőpor
  • kb 5 evőkanál savanykás lekvár

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A csokoládét a vajjal/margarinnal mikróban megolvasztom és simára keverem, kicsit kihűtöm és hozzákeverem a tejet, rumot.
  • A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem, a csokis masszához adom és alaposan elkeverem.
  • A csokis masszát a fehérjehabhoz adom, óvatosan elkeverem, utána több részletben hozzáadom a lisztet, és a diót. 22x30 cm-es sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-ra előmelegített sütőben (középen alsó felső sütéssel) kb 20-25 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenörzöm.
  • Kiborítom a tepsiből és még melegen lekenem a tetejét a lekvárral.

Csoki máz


Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • szép fél diószemek díszítésnek

Elkészítés:

  • A csokoládét 2 evőkanál étolajjal mikróban megolvasztom, simára keverem. A lekvárra öntöm és óvatosan elsimítom. Mielőtt megkötne egy nagy éles késsel bejelölöm és kicsit be is vágom a kockákat és mindegyik tetejére teszek egy szép diófelet.

További képek