Pihe-puha csokis-diós
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Hozzávalók
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 6 tojás (m)
- 20 dkg tej/étcsokoládé
- 25 dkg puha margarin/vaj
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 evőkanál rumaroma
- 2 teáskanál sütőpor
- kb 5 evőkanál savanykás lekvár
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A csokoládét a vajjal/margarinnal mikróban megolvasztom és simára keverem, kicsit kihűtöm és hozzákeverem a tejet, rumot.
- A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem, a csokis masszához adom és alaposan elkeverem.
- A csokis masszát a fehérjehabhoz adom, óvatosan elkeverem, utána több részletben hozzáadom a lisztet, és a diót. 22x30 cm-es sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-ra előmelegített sütőben (középen alsó felső sütéssel) kb 20-25 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenörzöm.
- Kiborítom a tepsiből és még melegen lekenem a tetejét a lekvárral.
Csoki máz
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- szép fél diószemek díszítésnek
Elkészítés:
- A csokoládét 2 evőkanál étolajjal mikróban megolvasztom, simára keverem. A lekvárra öntöm és óvatosan elsimítom. Mielőtt megkötne egy nagy éles késsel bejelölöm és kicsit be is vágom a kockákat és mindegyik tetejére teszek egy szép diófelet.