Piskótatekercs

Elkészítés: könnyű | 1 tekercs

Hozzávalók / 1 tekercs:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál birsalma lekvár

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverem és hozzáadom a fehérjehabot. Óvatosan elegyítem.
  • Rászitálom a lisztet és csomómentesre kikverem. Egy nagy 34x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt világosra megsütöm.
  • Egy enyhén porcukrozott konyharuhára borítom, hideg vízzel picit lelocsolom utána óvatosan lehúzom a papírt. Feltekerem a konyharuhával és megvárom míg kihűl. Birslekvárral megkenem és tálalom.

Tippek


  • Egy kis vérnarancs szörppel megöntöztem, hogy még szebb legyen.

További képek