Piskótatekercs
Elkészítés: könnyű | 1 tekercs
Elkészítés: könnyű | 1 tekercs
Hozzávalók / 1 tekercs:
- 5 tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 4 evőkanál birsalma lekvár
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverem és hozzáadom a fehérjehabot. Óvatosan elegyítem.
- Rászitálom a lisztet és csomómentesre kikverem. Egy nagy 34x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt világosra megsütöm.
- Egy enyhén porcukrozott konyharuhára borítom, hideg vízzel picit lelocsolom utána óvatosan lehúzom a papírt. Feltekerem a konyharuhával és megvárom míg kihűl. Birslekvárral megkenem és tálalom.
Tippek
- Egy kis vérnarancs szörppel megöntöztem, hogy még szebb legyen.