Piskótatekercs variációk
Elkészítés: könnyű | 2 tekercs
Elkészítés: könnyű | 2 tekercs
Piskótatekercs
Hozzávalók / 2 tekercs:
- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- Szétválasztom a tojásokat, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
- A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem és a fehérjével óvatosan elvegyítem.
- Két részletben hozzászitálom a lisztet és jól elkeverem.
- A masszát 2 felé osztom és az egyikben beleszitálom a kakaóport.
- Nagy sütőpapírral bélelt tepsikben kisütöm a piskótákat 180°C-on 12 perc alatt.
- Ahogy kisült nedvesített konyharuhára fektetem, lehúzom a sütőpapírt és rögtön felcsavarom. Hagyom így kihűlni.
Krém
Hozzávalók:
- 75 dkg mascarpone
- 400 ml tejszín
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék + 3 dkg a tetejére
- 1 evőkanál kókuszaroma
- 1 evőkanál zöld ételfesték
- 1 csomag habfixáló
- 40 dkg őszibarack (konzerv)
- 5 dkg reszelt étcsokoládé + pár mentalevél
Elkészítés:
- A mascarponet simára keverem a porcukorral.
- A tejszínt felverem a habfixel és a mascarponéhoz adom. A masszát 2 felé osztom.
- A kókuszoshoz a krémbe belekeverem az aromát és a kókuszreszeléket. A kakaós piskótát megkenem a kókuszkrémmel 3/4 részével és szorosan feltekerem.
- A barackoshoz a barackot apró darabokra vagdosom. A sima piskótatekercset megkenem a krémmel és a barackok 3/4 részét rászórom. Felcsavarom.
- A kókuszos tekercset megkenem a maradék krémmel. A kókuszreszeléket összekeverem az ételfestékkel és megszórom a tekercs tetejét és oldalát.
- A barackos tekercset is megkenem a maradék krémmel és hosszában elrendezem rajta a maradék barackokat. Megszórom a reszelt csokoládéval és mentalevéllel díszítem.
- Tálalásig hűtőbe teszem a tekercseket.