Puncs alagút

Elkészítés: könnyű | 1 özgerinc forma

Piskóták


Hozzávalók / 1 özgerinc forma:

  • 9 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • Először készítek egy 5 tojásos piskótát, melyet a legnagyobb tepsimben sütök meg, ezzel fogom kibélelni az őzgerinc formát és az alapját. Ehhez szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket pici sóval keményre felverem.
  • A sárgáját a cukorral kikeverem, elegyítem a fehérjével és hozzászitálom a lisztet. Alaposan elkeverem és egy nagy tepsiben, sütőpapíron elterítem. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Ha kihűlt formára vágom és levágok egy csíkot az aljának is. A többit összedarabolom.
  • A maradék 4 tojásból ugyanígy egy piskótát készítek, de ezt egy kisebb tepsiben sütöm meg. Ha kihűlt, összedarabolom ezt a piskótát a töltelékhez. Az őzgerinc formába beleillesztem a piskótalapot.

Töltelék


Hozzávalók:

  • az összeszaggatott piskóta
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg narancshéj
  • 4 evőkanál rum/aroma
  • 7 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 3 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A mazsolát és a narancshéjat összedarabolom és a rumba beáztatom. A piskótához teszem a vajat, lekvárt, porcukrot, kókuszt, kakaóport és beleöntöm a rummal együtt a gyümölcsöket. Összegyúrom a tésztát és az őzgerincben lévő piskótára nyomkodom. Lefedem a piskótalappal és jól lenyomkodom. Hűtőbe teszem 4-5 órára.

Máz


Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 50 ml tej
  • 1 csomag főzés néküli puncs pudingpor
  • maroknyi kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A cukrot, vajat és a tejet gőz felett összemelegítem. Ha teljesen felolvadtak, leveszem a tűzről és hozzáadom a pudingport. Addig keverem, míg teljesen csomómentes lesz. Ha már langyosabbra hűlt, a tálra borított őzgerinc tetején elkenem. Kókuszreszelékkel leszórom és tálalásig hűtőben tartom.

További képek