Red velvet tekercs kókuszos krémmel

Elkészítés: könnyű | 1 tekercs

Tekercs


Hozzávalók / 1 tekercs:

  • 5 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 13 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 50 ml tej
  • 50 olaj
  • pici piros gél ételfesték

Elkészítés:

  • A tojásokat a kristálycukorral alaposan kikeverem. Hozzáadom az olajat. Az ételfestéket a tejhez adom és alaposan elverem. A masszába öntöm.
  • Beleszitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport. A legnagyobb tepsimben sütőpapíron elsimítom a masszát, és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrözöm. Ha kész egy nagyobb konyharuhára fektetem, lehúzom a sütőpapírt és még forrón felcsavarom.
  • Ha már kihűlt, széleit egyenesre vágom. A levágott piskótát aprítóban finomra örlöm és majd ezzel fogom díszíteni.

Krém


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A krémhez a tejszínt felverem. A mascarponéhoz adom a porcukrot és a kókuszt. Belekeverem a tejszínt és a háromnegyedével megkenem a tekercset. A maradék krémmel és a piskóta darával díszítem.

További képek