Red velvet tekercs kókuszos krémmel
Elkészítés: könnyű | 1 tekercs
Elkészítés: könnyű | 1 tekercs
Tekercs
Hozzávalók / 1 tekercs:
- 5 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 ml tej
- 50 olaj
- pici piros gél ételfesték
Elkészítés:
- A tojásokat a kristálycukorral alaposan kikeverem. Hozzáadom az olajat. Az ételfestéket a tejhez adom és alaposan elverem. A masszába öntöm.
- Beleszitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport. A legnagyobb tepsimben sütőpapíron elsimítom a masszát, és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrözöm. Ha kész egy nagyobb konyharuhára fektetem, lehúzom a sütőpapírt és még forrón felcsavarom.
- Ha már kihűlt, széleit egyenesre vágom. A levágott piskótát aprítóban finomra örlöm és majd ezzel fogom díszíteni.
Krém
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 200 ml tejszín
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
- A krémhez a tejszínt felverem. A mascarponéhoz adom a porcukrot és a kókuszt. Belekeverem a tejszínt és a háromnegyedével megkenem a tekercset. A maradék krémmel és a piskóta darával díszítem.