Répatorta
Elkészítés: közepes | 20 cm forma
Elkészítés: közepes | 20 cm forma
Répás alap
Hozzávalók / 20 cm forma:
- 40 dkg reszelt répa
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 2 dl étolaj
- 10 dkg darált dió
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral elkezdem kikeverni, hozzáadom az olajat.
- A lisztet, sütőport, és a fahéjat beleszitálom és hozzákeverem a diót, utána pedig a reszelt répát.
- Egy 20 cm átmérőjű kapcsos formát sütőpapírral kibélelek és beletöltöm a massza felét. Előmelegített 180°C-os sütőben kb 20-25 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm. A massza másik felét ugyanígy megsütöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 400 ml tejszín
- 18 dkg átszitált porcukor
- 1,5 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- A mascarponét elkeverem a porcukorral. A tejszínt háromnegyedig felverem, hozáadom a fixálót és óvatosan a mascarponéhoz keverem.
Összeállítás
Hozzávalók:
- 10 dkg durvára vágott dió
- marcipán répák
Elkészítés:
- A piskóta lapokat félbevágom, így 4 lapom lesz. Megkenem egyenletesen a krémmel, tetejét és oldalát is bekenem. Alul bevonom a dióval, tetejére pakolom a répákat. Hűtőbe teszem 1-2 órára, utána szeletelem.