Részeges Izidor

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Kakaós alap


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem, hozzáadom a vajat és simára keverem.
  • Hozzászitálom a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, jól elkeverem.
  • Óvatosan hozzáadom a fehérjehabot, legvégén a darált diót.
  • 22x30 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-os sütőben kb 20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha kihűlt félbevágom, és megkenem a baracklekvárral.

Rumos diós rész


Hozzávalók:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 4-5 evőkanál forró tej
  • 3 evőkanál rum (vagy aroma)

Elkészítés:

  • A darált diót összekeverem a porcukorral és a rummal. Annyi forró tejet adok hozzá, hogy kenhető legyen.
  • A lekváros rész tetején egyenletesen elkenem és hűtőbe teszem.

Kakaós vajas krém


Hozzávalók:

  • 30 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál rum (vagy aroma)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

  • A vajat egész puhára olvasztom mikróban. Hozzákeverem az átszitált porcukrot, rumot, mazsolát és a kakaóport.
  • Ha nagyon lágy lenne kicsit hűtőbe teszem, ha kenhető akkor a diós rész tetejére kenem, és befedem a másik piskóta lappal. Behűtöm.

Máz


Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 dl tej
  • felezett diószemek díszítésnek

Elkészítés:

  • A vajat összemelegítem a kakaóporral és a cukorral. Hozzáöntöm a tejet és simára elkeverem, Ha már nem forró a sütemény tetejére öntöm.
  • Tálalás előtt felszeletelem, felezett diószemekkel díszítem.

További képek