Részeges Izidor
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Kakaós alap
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 5 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem, hozzáadom a vajat és simára keverem.
- Hozzászitálom a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, jól elkeverem.
- Óvatosan hozzáadom a fehérjehabot, legvégén a darált diót.
- 22x30 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-os sütőben kb 20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha kihűlt félbevágom, és megkenem a baracklekvárral.
Rumos diós rész
Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 4-5 evőkanál forró tej
- 3 evőkanál rum (vagy aroma)
Elkészítés:
- A darált diót összekeverem a porcukorral és a rummal. Annyi forró tejet adok hozzá, hogy kenhető legyen.
- A lekváros rész tetején egyenletesen elkenem és hűtőbe teszem.
Kakaós vajas krém
Hozzávalók:
- 30 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál rum (vagy aroma)
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg mazsola
Elkészítés:
- A vajat egész puhára olvasztom mikróban. Hozzákeverem az átszitált porcukrot, rumot, mazsolát és a kakaóport.
- Ha nagyon lágy lenne kicsit hűtőbe teszem, ha kenhető akkor a diós rész tetejére kenem, és befedem a másik piskóta lappal. Behűtöm.
Máz
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 dl tej
- felezett diószemek díszítésnek
Elkészítés:
- A vajat összemelegítem a kakaóporral és a cukorral. Hozzáöntöm a tejet és simára elkeverem, Ha már nem forró a sütemény tetejére öntöm.
- Tálalás előtt felszeletelem, felezett diószemekkel díszítem.