Reszelt túrós
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Kakaós réteg
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
- A lisztet, kakaóport, sütőport és a porcukrot összekeverem és átszitálom. Hozzáadom a vajat és elmorzsolom.
- Beleteszem a tojást és összegyúrom a tésztát. Kétfelé veszem, az egyiket belenyomkodom egy 22x30 cm-es sütőpapírozott tepsibe és beteszem a hűtőbe.
- A másik tészta darabot hengerré formázom, folpackba becsomagolom és a fagyasztóba teszem minimum 20 percre.
Túrós töltelék
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom héja
- 2 tojás
Elkészítés:
- A túrót villával összenyomkodom, hozzákeverem a porcukrot és a citrom héját.
- Hozzáadok 2 tojássárgáját és alaposan elkeverem. A fehérjéket pici sóval keményre felverem és óvatosan a túrókrémbe keverem. Ráöntöm a behűtött tésztára és egyenletesen elkenem.
- A mélyhűtött tésztát nagylyukú reszelőn a túrókrém tetejére reszelem, és 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Tűpróbával ellenörzöm. Ha kihűlt kockákra vágva tálalom.
Tippek
- Kóstoljuk meg a tölteléket és ha szükséges adjunk még hozzá porcukrot, ízlés dolga ki mennyire édesen szereti.