Reszelt túrós

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Kakaós réteg


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A lisztet, kakaóport, sütőport és a porcukrot összekeverem és átszitálom. Hozzáadom a vajat és elmorzsolom.
  • Beleteszem a tojást és összegyúrom a tésztát. Kétfelé veszem, az egyiket belenyomkodom egy 22x30 cm-es sütőpapírozott tepsibe és beteszem a hűtőbe.
  • A másik tészta darabot hengerré formázom, folpackba becsomagolom és a fagyasztóba teszem minimum 20 percre.

Túrós töltelék


Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom héja
  • 2 tojás

Elkészítés:

  • A túrót villával összenyomkodom, hozzákeverem a porcukrot és a citrom héját.
  • Hozzáadok 2 tojássárgáját és alaposan elkeverem. A fehérjéket pici sóval keményre felverem és óvatosan a túrókrémbe keverem. Ráöntöm a behűtött tésztára és egyenletesen elkenem.
  • A mélyhűtött tésztát nagylyukú reszelőn a túrókrém tetejére reszelem, és 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Tűpróbával ellenörzöm. Ha kihűlt kockákra vágva tálalom.

Tippek


  • Kóstoljuk meg a tölteléket és ha szükséges adjunk még hozzá porcukrot, ízlés dolga ki mennyire édesen szereti.

További képek