Reszelt túrós-meggyes pite
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Tészta alap
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 28 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 citrom héja
- 1 kiskanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
- A hozzávalókból összeállítom a tésztát, és kb fél órát pihentetem a hűtőben.
- Egy 22x30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszek. Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát a tepsi méretére. Ez omlós tészta, nem baj ha szakad, könnyen ki lehet javítani a tepsiben. A levágott darabokat félreteszem a tetejéhez.
- A tésztát villával megszurkálom és beteszem a hűtőbe, a maradékkal együtt.
Töltelék
Hozzávalók:
- 50 dkg rögös túró
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 citrom héja és 3 evőkanál citromlé
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítés:
- A túrót és a cukrot villával összekeverem. Beleteszek 2 tojássárgáját, a citrom héját és 3 evőkanál citromlevet.
- A 2 tojás fehérjét pici sóval felverem és a túrós masszát lazítom vele. Az elkészült krémet a tészta tetején elosztom és megszórom a meggyel.
- A maradék tésztát nagylyukú reszelő segítségével a krém tetejére reszelem. 180°C-os sütőben kb 25 percig sütöm. Ha már szép barna a teteje akkor készen van. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűlés után szeletelem.