Reszelt túrós-meggyes pite

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Tészta alap


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 28 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 kiskanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A hozzávalókból összeállítom a tésztát, és kb fél órát pihentetem a hűtőben.
  • Egy 22x30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszek. Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát a tepsi méretére. Ez omlós tészta, nem baj ha szakad, könnyen ki lehet javítani a tepsiben. A levágott darabokat félreteszem a tetejéhez.
  • A tésztát villával megszurkálom és beteszem a hűtőbe, a maradékkal együtt.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 50 dkg rögös túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom héja és 3 evőkanál citromlé
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítés:

  • A túrót és a cukrot villával összekeverem. Beleteszek 2 tojássárgáját, a citrom héját és 3 evőkanál citromlevet.
  • A 2 tojás fehérjét pici sóval felverem és a túrós masszát lazítom vele. Az elkészült krémet a tészta tetején elosztom és megszórom a meggyel.
  • A maradék tésztát nagylyukú reszelő segítségével a krém tetejére reszelem. 180°C-os sütőben kb 25 percig sütöm. Ha már szép barna a teteje akkor készen van. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűlés után szeletelem.

További képek