Retró grízes kocka

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Kakaós alap


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgájákat a cukorral jól kikeverem, a fehérjével óvatosan fellazítom.
  • Rászitálom a lisztet, kakaóport és alaposan elkeverem. 22x30 cm-es sütőpapírozott tepsibe öntöm és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Kihűtöm.

Grízes krém


Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg teavaj
  • 1 üveg barackbefőtt

Elkészítés:

  • A tejbe beleszórom a búzadarát és takaréklángon folyamatos kevergetés mellett elkezdem besűríteni. Mikor látom, hogy már jól sűrűsödik, hozzáöntöm a cukrot és alaposan elkeverem. Kiöntöm egy tálba és teljesen kihűtöm.
  • A barackot pici kockákra vágom, a teavajat pedig kihabosítom. Több részletben hozzáadom a kihűlt grízt és teljesen simára mixelem.

Összeállítás


  • A kihűlt piskótalapot egy tálcára teszem, köré állítható karimát teszek. Megkenem a grízes krémmel és megszórom a barackkal. A barackdarabokat a krémbe nyomkodom és beteszem a hűtőbe minimum 2-3 órára, utána kockákra vágom.

Tippek


  • Más befőttet is használhatunk, ami épp van otthon, meggyel is nagyon finom!

További képek