Rumos-diós piramis
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet
Piskóta alap
Hozzávalók / kb 10-12 szelet:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgájákat a cukorral kikeverem, utána a fehérjéhez adom és elkeverem. Rászórom a lisztet, csomómentesre kikeverem és egy 30x40 cm-es tepsiben sütőpapíron elkenem. 170°C-ra előmelegített sütőben megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
- Ha kihűlt, 5 részre vágom. Vágok egy kb 12-13 cm-es alapot. A többi lap kb 10, 8, 6, 3 cm lesz, ahogy kijön.
rumos diókrém
Hozzávalók:
- 30 dkg darált dió
- 5 dkg darált keksz
- 22 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 40 dkg puha teavaj
- 1 kis üveg rumaroma
Elkészítés:
- A diót a cukorral összeforgatom. A tejet forralásig melegítem, és leforrázom a cukros diót. Hozzáadom a kekszet és megvárom míg lehül. Ekkor hozzákeverem mixerrel a rumot és a vajat és hűtőbe teszem. Addig hűtöm, míg jól kenhető állagra összeáll.
Összeállítás
Hozzávalók:
- 20 dkg marcipán
Elkészítés:
- A marcipánt kinyújtom és csillagokat szúrok ki belőle. A legnagyobb piskótalapot tálra teszem és megkenem egy adag krémmel. Egymásra rétegezem a lapokat és végül körbekenem a maradék krémmel, hogy piramis formát adjon ki. Becsíkozom és ráteszem a marcipán csillagokat. Hűtőben tartom tálalásig.