Rumos-diós piskótatekercs
Elkészítés: könnyű | 12-14 szelet
Elkészítés: könnyű | 12-14 szelet
Piskóta
Hozzávalók / 12-14 szelet:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána óvatosan összekeverem a fehérjehabbal. Beleszitálom a lisztet és óvatosan elkeverem.
- A legnagyobb tepsimbe (30x40 cm) sütőpapírt terítek, belesimítom a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Konyharuhára borítom és a papírral együtt feltekerem. Ha kihűlt, kitekerem és betöltöm a krémmel.
Diós vajkrém
Hozzávalók:
- 22 dkg puha teavaj
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál rum (aroma)
Elkészítés:
- A puha vajat alaposan kikeverem a porcukorral, rummal. Hozzáadom a darált diót és a tekercset megkenem a háromnegyed krémmel. A maradékkal a tetejét vonom be. 1 órára behűtöm, utána szeletelem.
Tippek
- Díszíthetjük egész dió szemekkel, vagy karamellbe mártott dióval is.