Rumos-diós szelet
Elkészítés: könnyű | 22x30cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30cm tepsi
Piskóta
Hozzávalók / 22x30cm tepsi:
- 10 tojás
- 10 kanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, azután óvatosan összevegyítem a fehérjével.
- Beleszitálom a lisztet, elkeverem és kiöntök belőle egy kicsi részt, ez lesz a közepén a világos piskóta. 22x30 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on kb 7 perc alatt megsütöm.
- A többibe beleszitálom a kakaóport, elkeverem és ezt is ugyanakkora tepsibe sütöm, mint a világosat 180°C-on kb 12 perc alatt. Kihűtöm a piskótákat.
Krém
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 3 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál rumaroma
- 35 dkg vaj
Elkészítés:
- A tejszínt felmelegítem a cukorral és a dióval.
- A tejbe beleszórom a lisztet, csomómentesre keverem és a meleg tejszínes dióhoz adom. Kicsi lángon addig főzöm, míg a keverék jól besűrűsödik. Átöntöm egy tálba és szobahőmérsékletűre hűtöm.
- Mixerrel hozzákeverem a vajat, rumot és hűtőbe teszem a krémet. Sűrűnek de kenhetőnek kell lennie.
Összeállítás
- A kakaós piskótát félbevágom és megkenem krémmel, ráteszem a világos piskótát, ezt is megkenem. Következik az újabb kakaós lap, ezt is megkenem és körbekenem a süteményt a maradék krémmel.
Máz
Hozzávalók:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- A csokoládét összetöröm és külön-külön megolvasztom 1-1 kanál olajjal.
- A kihűlt sütemény tetejére csíkokat húzok, tálalásig hűtőbe teszem.