Rumos-diós szelet

Elkészítés: könnyű | 22x30cm tepsi

Piskóta


Hozzávalók / 22x30cm tepsi:

  • 10 tojás
  • 10 kanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, azután óvatosan összevegyítem a fehérjével.
  • Beleszitálom a lisztet, elkeverem és kiöntök belőle egy kicsi részt, ez lesz a közepén a világos piskóta. 22x30 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on kb 7 perc alatt megsütöm.
  • A többibe beleszitálom a kakaóport, elkeverem és ezt is ugyanakkora tepsibe sütöm, mint a világosat 180°C-on kb 12 perc alatt. Kihűtöm a piskótákat.

Krém


Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál rumaroma
  • 35 dkg vaj

Elkészítés:

  • A tejszínt felmelegítem a cukorral és a dióval.
  • A tejbe beleszórom a lisztet, csomómentesre keverem és a meleg tejszínes dióhoz adom. Kicsi lángon addig főzöm, míg a keverék jól besűrűsödik. Átöntöm egy tálba és szobahőmérsékletűre hűtöm.
  • Mixerrel hozzákeverem a vajat, rumot és hűtőbe teszem a krémet. Sűrűnek de kenhetőnek kell lennie.

Összeállítás


  • A kakaós piskótát félbevágom és megkenem krémmel, ráteszem a világos piskótát, ezt is megkenem. Következik az újabb kakaós lap, ezt is megkenem és körbekenem a süteményt a maradék krémmel.

Máz


Hozzávalók:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A csokoládét összetöröm és külön-külön megolvasztom 1-1 kanál olajjal.
  • A kihűlt sütemény tetejére csíkokat húzok, tálalásig hűtőbe teszem.

További képek