Rumos-diós torta

Elkészítés: könnyű | 20 cm-es torta

Piskóta


Hozzávalók / 20 cm-es torta:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A fehérjéket pici sóval keményre felverem. Közben a cukorral a sárgákat fehéredésig keverem. Óvatosan a fehérjéhez adom és rászórom a lisztet. Nagy mozdulatokkal elegyítem és egy 20 cm-es formába öntöm.
  • 170°C-ra előmelegített sütőben (középen, alsó felső sütéssel) kb 25-30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha kihűlt 3 szeletbe vágom.

Krém


Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 kupica rum
  • 40 dkg teavaj
  • 4 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A tejszínt felmelegítem a cukorral. A tejben elkeverem a lisztet és a meleg tejszínhez adom. Beleszórom a diót is. Kicsi lángon addig kevergetem, míg a keverék elkezd sűrűsödni, és kb puding állagú lesz. Ekkor átöntöm egy tálba és megvárom míg szobahőmérsékletűre hül.
  • Mixerrel hozzákeverem a vajat, utána a rumot és hűtőbe teszem a krémet. Kellemesen sűrűnek, kenhetőnek kell lennie.
  • Ha összeállt a krém, megkenem a három lapot és a maradék krémmel körbekenem a tortát. Hűtőbe teszem.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 100 ml tejszín
  • 1 marék dió

Elkészítés:

  • A dióból 2-3 szép szemet félreteszek a többit ledarálom és a tortát körben bevonom vele. A tejszínt felverem és a torta tetejére nyomom. A félretett diószemekkel díszítem.

További képek