Rusztikus mangómousse
Elkészítés: könnyű | 21 cm tortaforma
Elkészítés: könnyű | 21 cm tortaforma
Keksz alap
Hozzávalók / 21 cm tortaforma:
- 18 dkg kókuszos keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet ledarálom, hozzáadom az olvasztott vajat és egy 21cm-es tortaforma aljába nyomkodom. Hűtőbe teszem.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 db érett mangó
- 1 nagy pohár joghurt (37,5 dkg)
- 2 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- A mangót meghámozom és simára turmixolom.
- A mascarponet simára keverem a cukorral és a joghurttal.
- Hozzákeverem a mangópürét és a zselatin fixet.
- Ráöntöm a kekszalapra és minimum 3 órára hűtőbe teszem.
Díszítés
Hozzávalók:
- 250 ml tejszín
- 1 kanál porcukor
- pár citromfűlevél
Elkészítés:
- Tálalás előtt felverem a tejszínhabot a cukorra. A torta tetejére öntöm, citromfű levélkékkel díszítem.