Sajttorta oreóval

Elkészítés: könnyű | 20x20 cm-es forma

Keksz alap


Hozzávalók / 20x20 cm-es forma:

  • 20 dkg darált keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A darált kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és egy 20x20 cm-es kivehető aljú formába nyomkodom. 170°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • kb 20 db oreo pici darabokra vágva

Elkészítés:

  • A mascarponét kikeverem a cukorral és a vaníliával. Hozzáadom egyesével a tojásokat és belekeverem az oreó háromnegyedét. A krémet az alapra öntöm és megszórom a maradék oreóval.
  • 170°C-on alsó-felső sütéssel középen sütöm kb 50 percig. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha a közepébe szúrt pálcára már nem ragad, akkor készen van. Egy fakanállal kitámasztom a lekapcsolt sütőt és hagyom kihűlni, utána hűtőbe teszem éjszakára. Másnap körbevágom, kiszedem a formából és felszeletelem.

Tippek


  • Oreó helyett csokidarabokkal, vagy gyümölcsökkel is kombinálhatod.

További képek