Sajttorta oreóval
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm-es forma
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm-es forma
Keksz alap
Hozzávalók / 20x20 cm-es forma:
- 20 dkg darált keksz
- 6 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A darált kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és egy 20x20 cm-es kivehető aljú formába nyomkodom. 170°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- kb 20 db oreo pici darabokra vágva
Elkészítés:
- A mascarponét kikeverem a cukorral és a vaníliával. Hozzáadom egyesével a tojásokat és belekeverem az oreó háromnegyedét. A krémet az alapra öntöm és megszórom a maradék oreóval.
- 170°C-on alsó-felső sütéssel középen sütöm kb 50 percig. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha a közepébe szúrt pálcára már nem ragad, akkor készen van. Egy fakanállal kitámasztom a lekapcsolt sütőt és hagyom kihűlni, utána hűtőbe teszem éjszakára. Másnap körbevágom, kiszedem a formából és felszeletelem.
Tippek
- Oreó helyett csokidarabokkal, vagy gyümölcsökkel is kombinálhatod.