Sárgabarackos túrós lepény

Elkészítés: könnyű | 28 cm forma

Hozzávalók / 28 cm forma:

  • 2 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg rétesliszt
  • 12 dkg finomliszt
  • 30 dkg joghurt
  • 25 dkg túró
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 50 dkg sárgabarack
  • 1 sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral kikeverem, hozzáadom az olvasztott vajat, utána a joghurtot.
  • Belemorzsolom a túrót és alaposan eldolgozom a masszában.
  • A liszteket és a sütőport összekeverem, átszitálom és a masszához adom, jól elkeverem. A sárgabarackot apró darabokra vágom, rászórom a vaníliás cukrot, megkeverem és a tészta masszához adom.
  • Egy 28 cm formát sütőpapírral kibélelek és elsimítom benne a tésztát. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütöm. Ha már barnul a széle és a pálcára nem ragad rá, akkor készen van. Porcukrozva tálalom.

További képek