Sárgabarackos túrós lepény
Elkészítés: könnyű | 28 cm forma
Elkészítés: könnyű | 28 cm forma
Hozzávalók / 28 cm forma:
- 2 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg rétesliszt
- 12 dkg finomliszt
- 30 dkg joghurt
- 25 dkg túró
- 8 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg sárgabarack
- 1 sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral kikeverem, hozzáadom az olvasztott vajat, utána a joghurtot.
- Belemorzsolom a túrót és alaposan eldolgozom a masszában.
- A liszteket és a sütőport összekeverem, átszitálom és a masszához adom, jól elkeverem. A sárgabarackot apró darabokra vágom, rászórom a vaníliás cukrot, megkeverem és a tészta masszához adom.
- Egy 28 cm formát sütőpapírral kibélelek és elsimítom benne a tésztát. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütöm. Ha már barnul a széle és a pálcára nem ragad rá, akkor készen van. Porcukrozva tálalom.