Sárgabarackos-túrós szelet
Elkészítés: könnyű | 1 tepsi 23x30 cm
Elkészítés: könnyű | 1 tepsi 23x30 cm
Alap
Hozzávalók / 1 tepsi 23x30 cm:
- 30 dkg rétesliszt
- 20 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom héja
- 30 dkg apróra vágott sárgabarack
Elkészítés:
- Összekeverem a cukrot, lisztet, sütőport és a citrom héját.
- Beleöntöm az olvasztott vajat és összemorzsolom. A felét a tepsi aljába simítom.
- A barackot egyenletesen elosztom a tészta tetején.
Túróréteg
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 10 dkg vaníliás cukor
Elkészítés:
- A túrót ízesítem a cukorral és a barackok tetejére pakolom.
Tejes öntet
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 3 tojás
Elkészítés:
- A tojásokat kicsit felverem és a cukros tejben jól elkeverem.
Összeállítás
- A túrós réteg tetején elosztom a maradék morzsalékos tésztát.
- Megöntözöm az öntettel és 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütöm. Ha már picit barnul a teteje akkor kész, kihűtöm és utána szeletelem fel.
Tippek
- Ezt a süteményt más gyümölccsel is kipróbálhatjuk, ami passzol a túróhoz.