Sós karamellás pohárkrém

Elkészítés: könnyű | 6 pohár

Sós karamella krém


Hozzávalók / 6 pohár:

  • 20 dkg cukor
  • 6 ml víz
  • 200 ml tejszín
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

  • Magasabb falu vas serpenyőbe teszem a cukrot és ráöntöm a vizet.
  • A tejszínt felmelegítem.
  • Takaréklángon kevergetés nélkül megvárom míg borostyán színűvé karamellizálódik és óvatosan több részletben hozzáöntöm a meleg tejszínt. Ilyenkor már kevergethetem.
  • Kb 2-3 percig kevergetem, míg szép egyenletes lesz. Megsózom és óvatosan kóstolgatom mennyi az ideális mennyiség bele.
  • Ha kissé már lehűlt, hőálló kancsóba töltöm.

Pohárkrém


Hozzávalók:

  • 4 evőkanál sós karamella krém
  • 50 dkg mascarpone
  • 500 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 4 evőkanál vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A tejszínt a cukorral felverem.
  • A mascarponét 4 evőkanál karamellkrémmel elkeverem, és hozzáadom a tejszínt.
  • Rászórom a zselatin fixet és alaposan elkeverem.
  • Poharakba adagolom és a megmaradt karamellel díszítem. Tálalásig hűtőben tartom.