Sós karamellás pohárkrém
Elkészítés: könnyű | 6 pohár
Elkészítés: könnyű | 6 pohár
Sós karamella krém
Hozzávalók / 6 pohár:
- 20 dkg cukor
- 6 ml víz
- 200 ml tejszín
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
- Magasabb falu vas serpenyőbe teszem a cukrot és ráöntöm a vizet.
- A tejszínt felmelegítem.
- Takaréklángon kevergetés nélkül megvárom míg borostyán színűvé karamellizálódik és óvatosan több részletben hozzáöntöm a meleg tejszínt. Ilyenkor már kevergethetem.
- Kb 2-3 percig kevergetem, míg szép egyenletes lesz. Megsózom és óvatosan kóstolgatom mennyi az ideális mennyiség bele.
- Ha kissé már lehűlt, hőálló kancsóba töltöm.
Pohárkrém
Hozzávalók:
- 4 evőkanál sós karamella krém
- 50 dkg mascarpone
- 500 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 4 evőkanál vaníliás cukor
Elkészítés:
- A tejszínt a cukorral felverem.
- A mascarponét 4 evőkanál karamellkrémmel elkeverem, és hozzáadom a tejszínt.
- Rászórom a zselatin fixet és alaposan elkeverem.
- Poharakba adagolom és a megmaradt karamellel díszítem. Tálalásig hűtőben tartom.