Sült almás tiramisu
Elkészítés: könnyű | 1 triffle tál
Elkészítés: könnyű | 1 triffle tál
Hozzávalók / 1 triffle tál:
- 20 dkg babapiskóta
- 15 dkg fűszeres keksz
- 4 nagy alma
- 9 evőkanál cukor
- 50 dkg mascarpone
- 6 tojás
- fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
- Az almákat meghámozom, kicsumázom és apró darabokra vágom. Egy serpenyőben 3 evőkanál cukorral és kb 3 teáskanál fahéjjal puhára párolom.
- A babapiskótát és a fűszeres kekszet kicsi darabokra tördelem. A tojásokat szétválasztom a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverem, elkeverem benne a mascarponét majd óvatosan hozzáadom a fehérjehabot.
- Egy nagy triffle tál aljára szórok a piskótás kekszből és ráhalmozom a párolt alma felét. Teszek rá egy adag krémet és jöhet a maradék piskóta. Rápakolom a maradék almát és a tetejére ráhalmozom az összes krémet. Hűtőbe teszem pár órára.