Sült almás tiramisu

Elkészítés: könnyű | 1 triffle tál

Hozzávalók / 1 triffle tál:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 15 dkg fűszeres keksz
  • 4 nagy alma
  • 9 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 6 tojás
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

  • Az almákat meghámozom, kicsumázom és apró darabokra vágom. Egy serpenyőben 3 evőkanál cukorral és kb 3 teáskanál fahéjjal puhára párolom.
  • A babapiskótát és a fűszeres kekszet kicsi darabokra tördelem. A tojásokat szétválasztom a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverem, elkeverem benne a mascarponét majd óvatosan hozzáadom a fehérjehabot.
  • Egy nagy triffle tál aljára szórok a piskótás kekszből és ráhalmozom a párolt alma felét. Teszek rá egy adag krémet és jöhet a maradék piskóta. Rápakolom a maradék almát és a tetejére ráhalmozom az összes krémet. Hűtőbe teszem pár órára.

További képek