Sűrített tejkrémes szelet

Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma

Piskóta


Hozzávalók / 20x20 cm forma:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • Először 4 tojásból készítem el az első piskótát. Ehhez 4 egész tojást a cukorral fehéredésig keverem, míg kb a tojás térfogata a duplájára nő. 4 evőkanál lisztet beleszitálok, óvatosan elkeverem és egy 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntöm.
  • 170°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütöm. Ugyanígy elkészítem a másik piskótakockát is a maradék 4 tojásból.

Sűrített tejes krém


Hozzávalók:

  • 200 ml tejszín
  • 170g sűrített tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  • A mascarponét a sűrített tejjel és a vaníliával alaposan elkeverem. A tejszínt háromnegyedig felverem, beleszórom a fixálót és mikor elérte a kívánt keménységet a mascarponéhoz keverem.

Összeállítás


  • A piskóták széleit picit levágom, összemorzsolom. Az első lapot, megkenem a krém felével és ráteszem a másik lapot. Ezt megkenem a maradék krémmel és hűtőbe teszem kb 1 órára.
  • Ha szépen tartja a formáját, levágom a széleit és rászórom az összemorzsolt piskótát. Porcukorral megszórva tálalom.

Tippek


  • Feldobhatjuk a tetejét összeaprított olajos magvakkal, vagy pici darált dióval, ahogy én tettem.

További képek