Sűrített tejkrémes szelet
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma
Piskóta
Hozzávalók / 20x20 cm forma:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
Elkészítés:
- Először 4 tojásból készítem el az első piskótát. Ehhez 4 egész tojást a cukorral fehéredésig keverem, míg kb a tojás térfogata a duplájára nő. 4 evőkanál lisztet beleszitálok, óvatosan elkeverem és egy 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntöm.
- 170°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütöm. Ugyanígy elkészítem a másik piskótakockát is a maradék 4 tojásból.
Sűrített tejes krém
Hozzávalók:
- 200 ml tejszín
- 170g sűrített tej
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag zselatin fix
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- A mascarponét a sűrített tejjel és a vaníliával alaposan elkeverem. A tejszínt háromnegyedig felverem, beleszórom a fixálót és mikor elérte a kívánt keménységet a mascarponéhoz keverem.
Összeállítás
- A piskóták széleit picit levágom, összemorzsolom. Az első lapot, megkenem a krém felével és ráteszem a másik lapot. Ezt megkenem a maradék krémmel és hűtőbe teszem kb 1 órára.
- Ha szépen tartja a formáját, levágom a széleit és rászórom az összemorzsolt piskótát. Porcukorral megszórva tálalom.
Tippek
- Feldobhatjuk a tetejét összeaprított olajos magvakkal, vagy pici darált dióval, ahogy én tettem.