Sütőben sült bundás alma
Elkészítés: könnyű | 3-4 nagy alma
Elkészítés: könnyű | 3-4 nagy alma
Hozzávalók / 3-4 nagy alma:
- 3 nagyobb vagy 4 kisebb alma
- 28 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral jól kikeverem. Hozzáadom a fahéjat és a tejet.
- Beleszórom a lisztet és a sütőport és csomómentesre keverem a tésztát.
- Az almákat meghámozom és 1-1,5 cm vastag szeletekre vágom. Magházukat kivágom.
- A szeleteket egyesével belemártom a masszába, míg be nem vonja teljesen. Sütőpapírozott tepsire pakolom és 170°C-on kb 20-25 perc alatt barnára megsütöm. Fahéjas porcukorral tálalom.
Tippek
- Kicsit vastagabb tésztabundájú lesz, mintha olajban sütnénk.