Sütőben sült bundás alma

Elkészítés: könnyű | 3-4 nagy alma

Hozzávalók / 3-4 nagy alma:

  • 3 nagyobb vagy 4 kisebb alma
  • 28 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral jól kikeverem. Hozzáadom a fahéjat és a tejet.
  • Beleszórom a lisztet és a sütőport és csomómentesre keverem a tésztát.
  • Az almákat meghámozom és 1-1,5 cm vastag szeletekre vágom. Magházukat kivágom.
  • A szeleteket egyesével belemártom a masszába, míg be nem vonja teljesen. Sütőpapírozott tepsire pakolom és 170°C-on kb 20-25 perc alatt barnára megsütöm. Fahéjas porcukorral tálalom.

Tippek


  • Kicsit vastagabb tésztabundájú lesz, mintha olajban sütnénk.

További képek