Szaftos citromos szelet

Elkészítés: könnyű | 9 kocka

Citromos locsoló


Hozzávalók / 9 kocka:

  • 8 evőkanál citromlé (kb 1,5 citrom leve)
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

  • A citromlevet és a porcukrot simára keverem és félreteszem majd a locsoláshoz.

Citromos alap


Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg nagyon puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 citrom leve és héja

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehéjét pici sóval keményre felverem. A sárgákat kikeverem a cukorral, hozzáadom a vajat és a citrom levét, héját.
  • A lisztet a sütőporral összekeverem és két részletben a krémbe keverem. Óvatosan beleforgatom a fehérjehabot és egy 20x20 cm-es kivehető aljú négyzet alakú formába töltöm.
  • A sütőt 180°C-ra előmelegítem és kb 30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha átsült, kiveszem a sütőböl de a formában hagyom. Saslik pálcikával jó sok helyen megszurkálom és nyakon öntöm a citromos locsolóval. Hagyom így kihülni, minimum 1 órát.

Krém


Hozzávalók:

  • 200 ml tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja

Elkészítés:

  • A tejszínt felverem, a mascarponét kikeverem a cukorral és a citrom levével héjával. Belekeverem a tejszínt a krémbe és a sütemény tetejére kenem.
  • Hűtőbe teszem 3-4 órára, de legjobb egész éjszakára. Másnap kiveszem a formából 9 szeletre vágom és citromkarikával díszítem.

További képek