Szaftos csokis kocka

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Kakaós alap


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 5 tojás
  • 20 dkg puha vaj
  • 22 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem.
  • A puha vajat a cukorral jól kikeverem, utána hozzáadom a tojássárgákat. A kakaót, lisztet és a sütőport összekeverem, és átszitálva a masszához adom. Fellazítom óvatosan a fehérjehabbal és egy 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 23-25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Leszedem róla a sütőpapírt, és egy magasabb falú tálcára teszem. Állítható formát teszek köré és még melegen lekenem lekvárral.

Öntet


Hozzávalók:

  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg tejcsoki

Elkészítés:

  • A tejet felforrósítom, hozzáadom a cukrot, kakaóport és a csokit. A lekvározott sütemény tetejét villával alaposan megszurkálom és ráöntöm az öntetet. Nem baj ha alúl kifolyik, mindenhol jó szaftos lesz így. Hagyom állni az öntetben 10 percet, utána a felesleget ha maradt, leöntöm róla.

Máz


Hozzávalók:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A csokit az olajjal összeolvasztom és a sütemény tetején hullámokban elkenem. Kockákra vágva tálalom.

További képek