Szaftos csokis kocka
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Kakaós alap
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 5 tojás
- 20 dkg puha vaj
- 22 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem.
- A puha vajat a cukorral jól kikeverem, utána hozzáadom a tojássárgákat. A kakaót, lisztet és a sütőport összekeverem, és átszitálva a masszához adom. Fellazítom óvatosan a fehérjehabbal és egy 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom.
- 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 23-25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Leszedem róla a sütőpapírt, és egy magasabb falú tálcára teszem. Állítható formát teszek köré és még melegen lekenem lekvárral.
Öntet
Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg tejcsoki
Elkészítés:
- A tejet felforrósítom, hozzáadom a cukrot, kakaóport és a csokit. A lekvározott sütemény tetejét villával alaposan megszurkálom és ráöntöm az öntetet. Nem baj ha alúl kifolyik, mindenhol jó szaftos lesz így. Hagyom állni az öntetben 10 percet, utána a felesleget ha maradt, leöntöm róla.
Máz
Hozzávalók:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- A csokit az olajjal összeolvasztom és a sütemény tetején hullámokban elkenem. Kockákra vágva tálalom.