Szellemtorta

Elkészítés: közepes | 1 nagy torta

Gyümölcskenyér torták


Hozzávalók / 1 nagy torta:

  • 6 tojás
  • 6 dl görögjoghurt
  • 3 dl étolaj
  • 36 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütöpor
  • 40 dkg aszalt gyümölcs
  • kis maroknyi darabolt dió
  • fél üveg rumaroma

Elkészítés:

  • Az aszalt gyümölcsöket és a diót apróra vágom és fél üveg rumaromába áztatom. A tojásokat a cukorral jó habosra kikeverem, akkor jó ha a duplájára nő.
  • Hozzáadom az olajat, utána a joghurtot. Beleszitálom a lisztet a sütőporral együtt, utána beleborítom az összes aszalt gyümölcsöt. 2 db tortaformát 20 és 22cm átmérőjűt sütőpapírral kibélelek és beletöltöm a masszát. 170°C-ra előmelegített sütőben (alsó felső sütéssel középen) egyszerre megsütöm mindkettőt. Tűpróbával ellenőrzöm átsült-e, kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 400 ml tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  • A tejszínt a cukorral, vanília kivonattal félig felverem, hozzáadom a mascarponét, simára keverem. Beleszórom a fixálókat és kemény habbá verem.

Összeállítás


Hozzávalók:

  • 50 dkg natúr marcipánmassza
  • sárga és piros ételfesték

Elkészítés:

  • A marcipánt porcukron alaposan átgyúrom. A kihűlt torta alapokat felszeletelem. A nagyobbikat 2 a kisebbiket 3 szeletbe vágom. Tortaállványra teszem és az egyik nagyobbik lapot megkenem egy adag krémmel.
  • Ráteszem a következő nagyobb lapot és ezt is megkenem a krémmel. Erre a kisebb lapok jönnek szépen sorban. Ha valahol kiállna a piskóta azt levágom. Bevonom a maradék krémmel és hűtőbe teszem fél órára.
  • A marcipánt porcukrozott deszkán kinyújtom, egy nagy kört kivágok belőle és a torta tetejére illesztem. Alul kicsit megformázom, hogy picit lepedő formája legyen. A maradék marcipánt megszínezem és kidíszem a tortát. Szemének 2 db aszalt szilvát tettem. Behűtöm egy órára utána szeletelem.

Tippek


  • Annál finomabb lesz az alap, minél többféle aszalványt használunk hozzá. Ehhez a recepthez aszalt szilvát, barackot, vörösáfonyát, narancshéjat, diót, mazsolát használtam.

További képek