Szezámmagos grillázs
Elkészítés: közepes | 4-5 főre
Elkészítés: közepes | 4-5 főre
Hozzávalók / 4-5 főre:
- 20 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál víz
- 2 dkg vaj
- pár csepp citromlé
- 10 dkg szezámmag
- 5 dkg hántolt napraforgómag
Elkészítés:
- A cukrot a vízzel, vajjal összekeverem és egy vas serpenyőben elkezdem összeolvasztani. Ha már szépen olvad, belecsepegtetek egy kis citromlevet.
- Ha már világos színű a karamell, akkor lezárom és hozzáöntöm a magokat. Alaposan átforgatom és egy sütőpapírra kenem a masszát. Óvatosan, egy spatulával vékonyra elkenem. Ha már kissé lehűlt és nem húzódik, hanem törik, akkor egy nagy késsel feldarabolom.
Tippek
- Vigyázzunk mert a karamell nagyon forró, nehogy megégessük magunkat.