Szilvalekváros barátfüle
Elkészítés: könnyű | Kb 25-27 db
Elkészítés: könnyű | Kb 25-27 db
Hozzávalók / Kb 25-27 db:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 3 dkg búzadara
- 1 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- kb 30 dkg sűrű szilvalekvár
- 1 evőkanál rumaroma
- 25 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozom, felkockázom és kicsit sós vízben puhára főzöm. Leszűrőm és még forrón áttöröm.
- Hozzáadom a lisztet, búzadarát, tojást, 3 dkg olvasztott vajat és 1 evőkanál cukrot. Összedolgozom.
- Lisztezett deszkán kb 3mm vastagra kinyújtom és 9 cm köröket szaggatok belőle. A maradék tésztát újra összegyúrom és szaggatom. A szilvalekvárt összekeverem a rummal.
- A körök közepére 1 teáskanál sűrű lekvárt teszek, összehajtom és egy villa végével óvatosan lenyomkodom a szélét.
- Egy nagy lábosban vizet forralok, kicsit megsózom és 4-5 darabjával kifőzöm benne a füleket. Ha feljön a tetejére, már kész is.
- A zsemlemorzsát a maradék vajon megpirítom és ha kész, összekeverem a cukorral. Megforgatom benne a kifőtt tésztadarabokat és porcukorral tálalom.