Tajvani piskóta
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma
Hozzávalók / 20x20 cm forma:
- 6 tojás
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 80 ml tej
- 60 ml étolaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés:
- A sütőt 150°C-ra előmelegítem. (alsó felső sütés, középen) Az olajat mikróban kissé felmelegítem, ráöntöm a lisztre és elkeverem. A tejet is megmelegítem és a masszához adom. Csomómentesre keverem.
- 5 tojást szétválasztok. A sárgákat és a maradék 1 egész tojást a lisztes masszába keverem. A fehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem, utána több részletben hozzáadom a cukrokat és fényes, kemény habot verek belőle, mint a habcsók.
- A sárgájás masszát először kis fehérjehabbal keverem el, azután a sárgáját a fehérjéhez adom és simára keverem. Egy 20x20 cm formát sütőpapírral kibélelek, alját alufóliával bevonom. Beleöntöm a masszát és a formát egy nagyobb tepsibe állítom. Annyi hideg vizet öntök köré, hogy a forma alját ellepje és beteszem az előmelegített sütőbe.
- 150°C-on kb 25-30 percig sütöm, míg kissé barna lesz a teteje. Tűpróbával ellenörzöm.
Tippek
- A sütési idő sütőnként eltérő lehet, ezért figyeljük folyamatosan. A sütőajtót ne nyitogassuk, csak a sütési idő vége felé szoktam kinyitni pici annyira, hogy beleszúrok egy pálcát átsült-e.