Tajvani piskóta

Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma

Hozzávalók / 20x20 cm forma:

  • 6 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 80 ml tej
  • 60 ml étolaj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A sütőt 150°C-ra előmelegítem. (alsó felső sütés, középen) Az olajat mikróban kissé felmelegítem, ráöntöm a lisztre és elkeverem. A tejet is megmelegítem és a masszához adom. Csomómentesre keverem.
  • 5 tojást szétválasztok. A sárgákat és a maradék 1 egész tojást a lisztes masszába keverem. A fehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem, utána több részletben hozzáadom a cukrokat és fényes, kemény habot verek belőle, mint a habcsók.
  • A sárgájás masszát először kis fehérjehabbal keverem el, azután a sárgáját a fehérjéhez adom és simára keverem. Egy 20x20 cm formát sütőpapírral kibélelek, alját alufóliával bevonom. Beleöntöm a masszát és a formát egy nagyobb tepsibe állítom. Annyi hideg vizet öntök köré, hogy a forma alját ellepje és beteszem az előmelegített sütőbe.
  • 150°C-on kb 25-30 percig sütöm, míg kissé barna lesz a teteje. Tűpróbával ellenörzöm.

Tippek


  • A sütési idő sütőnként eltérő lehet, ezért figyeljük folyamatosan. A sütőajtót ne nyitogassuk, csak a sütési idő vége felé szoktam kinyitni pici annyira, hogy beleszúrok egy pálcát átsült-e.

További képek