Tejcsokis földimogyorós mousse
Elkészítés: közepes | 24 cm torta
Elkészítés: közepes | 24 cm torta
Alap
Hozzávalók / 24 cm torta :
- 20 dkg vajas keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet ledarálom, összekeverem a vajjal. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, belenyomkodom a masszát. Hűtőbe teszem.
Tejcsokoládés mousse
Hozzávalók:
- 12 dkg tejcsokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 3 dkg porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 100 ml tejszín
Elkészítés:
- A csokoládét mikróban megolvasztom, majd szobahőmérsékletűre hűtöm.
- A tejszínt felverem, a mascarponét elkeverem a cukorral.
- A mascarponét összekeverem a tejcsokival és az elegyet fellazítom a tejszínnel. Ráöntöm az alapra és hűtőbe teszem.
Földimogyoró mousse
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg langyos mogyoróvaj
- 100 ml tejszín
Elkészítés:
- A tejszínt felverem. A mascarponét összekeverem a porcukorral és a mogyoróvajjal.
- A mogyorós elegyet fellazítom a tejszínnel és a tejcsokis mousse tetején óvatosan elkenem.
Máz
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg fehércsokoládé
- 14 dkg sűrített tej
- 1 dkg őrölt zselatin
Elkészítés:
- A zselatint 4 evőkanál hideg vízzel elkeverem és megmelegítem. Addig keverem csak amíg tökéletesen feloldódik.
- A csokikat mikróban külön külön felolvasztom és elosztom bennük a sűrített tejet. Alaposan elkeverem.
- A zselatint is elfelezem és a csokikhoz keverem.
- Egy szűrőn keresztül a lehűtött torta tetejére öntöm váltakoztatva, így érem el a márványozott mintát. Minimum 3 órára hűtőbe teszem.
Díszítés
Hozzávalók:
- 7 dkg natúr hántolt földimogyoró
Elkészítés:
- A földimogyorót serpenyőben megpirítom és egy nagyobb késsel felaprítom. A kihűtőtt torta tetejét tálalás előtt körberakom a mogyoróval és az oldalát is bevonom vele.