Tiramisu Charlotte
Elkészítés: könnyű | 22 cm charlotte forma
Elkészítés: könnyű | 22 cm charlotte forma
Hozzávalók / 22 cm charlotte forma:
- 30 dkg mascarpone
- 300 ml tejszín
- 10 g őrölt zselatin
- 5 tojás sárgája
- 5 evőkanál cukor
- kb 20-25 db babapiskóta
- 2 adag kávé + rumaroma
- maradék kakaós piskóta
- kakaópor és csokiforgács
Elkészítés:
- Egy kis tálba 4 evőkanál hideg vizet teszek és rászórom a zselatint. Hagyom megduzzadni.
- A tojássárgáját a cukorral jól kikeverem és gőz fölé teszem. Csípősre melegítem a krémet, közben egyfolytában keverem a mixerrel.
- Hozzáadom a zselatint és leveszem a tűzről. Alaposan elkeverem.
- Beleteszem a mascarponét és a felvert tejszínt is.
- A forma aljára egy pici kör sütőpapírt teszek és körberakom a kávéba áztatott piskótákkal. Beleöntök egy adag krémet és teszek rá 2 félbetört áztatott piskótát.
- Megint teszek egy adag krémet és piskótát, az aljára pedig a maradék krémet. Ezt befedem vagy babapiskótával vagy maradék kakaós piskóta morzsával, lesúlyozom és hűtőbe teszem minimum 4 órára.
- Tálalás előtt megszórom kakaóporral és csokiforgáccsal.