Tiramisu Charlotte

Elkészítés: könnyű | 22 cm charlotte forma

Hozzávalók / 22 cm charlotte forma:

  • 30 dkg mascarpone
  • 300 ml tejszín
  • 10 g őrölt zselatin
  • 5 tojás sárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • kb 20-25 db babapiskóta
  • 2 adag kávé + rumaroma
  • maradék kakaós piskóta
  • kakaópor és csokiforgács

Elkészítés:

  • Egy kis tálba 4 evőkanál hideg vizet teszek és rászórom a zselatint. Hagyom megduzzadni.
  • A tojássárgáját a cukorral jól kikeverem és gőz fölé teszem. Csípősre melegítem a krémet, közben egyfolytában keverem a mixerrel.
  • Hozzáadom a zselatint és leveszem a tűzről. Alaposan elkeverem.
  • Beleteszem a mascarponét és a felvert tejszínt is.
  • A forma aljára egy pici kör sütőpapírt teszek és körberakom a kávéba áztatott piskótákkal. Beleöntök egy adag krémet és teszek rá 2 félbetört áztatott piskótát.
  • Megint teszek egy adag krémet és piskótát, az aljára pedig a maradék krémet. Ezt befedem vagy babapiskótával vagy maradék kakaós piskóta morzsával, lesúlyozom és hűtőbe teszem minimum 4 órára.
  • Tálalás előtt megszórom kakaóporral és csokiforgáccsal.