Tiramisu szelet

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Kakaós piskóta


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem és óvatosan a fehérjéhez adom. Rászitálom a lisztet és a kakaóport és csomómentesre keverem.
  • 22x30 cm sütőpapírozott tepsiben 180°C-on alsó felső sütéssel megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 400 ml tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 10 lap zselatin
  • 2 kis csomag babapiskóta
  • kávé, rumaroma

Elkészítés:

  • A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatom, a tejszínt felverem. A mascarponét összekeverem a porcukorral és a felvert tejszínnel.
  • A zselatinlapokat kinyomkodom és 6 evőkanál vízzel kis lábosban felmelegítem, de csak addig míg teljesen fel nem oldódik. Ekkor lezárom és teszek bele 2 evőkanál krémet, simára keverem, azután a zselatint beleöntöm a többi krémbe és alaposan elkeverem.

Összeállítás


  • A piskótát kettévágom, és az egyiket tálcára teszem. Állítható négyszögletű formát teszek köré és meglocsolom egy kis rumaromával. Erre teszek egy adag krémet. Lefőzök 2 adag kávét és öntök hozzá egy kis rumaromát. Ebbe mártogatom a babapiskótákat, teljesen kirakom a krém tetejét.
  • Erre megint teszek krémet és mehet rá a második kakaós lap, amit a maradék krémmel öntözök meg. Hűtőbe teszem minimum 4-5 órára, de legjobb egész éjszakára. Tálalás előtt kakaóporral megszórom.

További képek