Tiramisu szelet
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Kakaós piskóta
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem és óvatosan a fehérjéhez adom. Rászitálom a lisztet és a kakaóport és csomómentesre keverem.
- 22x30 cm sütőpapírozott tepsiben 180°C-on alsó felső sütéssel megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 400 ml tejszín
- 15 dkg porcukor
- 10 lap zselatin
- 2 kis csomag babapiskóta
- kávé, rumaroma
Elkészítés:
- A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatom, a tejszínt felverem. A mascarponét összekeverem a porcukorral és a felvert tejszínnel.
- A zselatinlapokat kinyomkodom és 6 evőkanál vízzel kis lábosban felmelegítem, de csak addig míg teljesen fel nem oldódik. Ekkor lezárom és teszek bele 2 evőkanál krémet, simára keverem, azután a zselatint beleöntöm a többi krémbe és alaposan elkeverem.
Összeállítás
- A piskótát kettévágom, és az egyiket tálcára teszem. Állítható négyszögletű formát teszek köré és meglocsolom egy kis rumaromával. Erre teszek egy adag krémet. Lefőzök 2 adag kávét és öntök hozzá egy kis rumaromát. Ebbe mártogatom a babapiskótákat, teljesen kirakom a krém tetejét.
- Erre megint teszek krémet és mehet rá a második kakaós lap, amit a maradék krémmel öntözök meg. Hűtőbe teszem minimum 4-5 órára, de legjobb egész éjszakára. Tálalás előtt kakaóporral megszórom.