Tiramisu torta

Elkészítés: könnyű | 20 cm torta

Hozzávalók / 20 cm torta:

  • 45 dkg babapiskóta
  • 6 friss tojás
  • 50 dkg mascarpone
  • 400 ml tejszín
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20g őrölt zselatin
  • kb 3 adag hosszúkávé ízesítve
  • díszítésnek kakaópor és kb 200 ml tejszín

Elkészítés:

  • A kávét lefőzöm és 1 evőkanál rummal/aromával ízesítem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval felverem. A sárgájákat 6 evőkanál kristálycukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom a mascarponét és fellazítom a fehérjehabbal.
  • A tejszínt a porcukorral felverem és a masszához adom. A zselatint 8 evőkanál vízzel pici lábosban elkeverem, felteszem melegedni, de csak addig míg teljesen feloldódik, forralni nem szabad. Adok hozzá 5 evőkanál krémet és csomómentesre elkeverem. Beleöntöm a krémbe az egészet és simára elkeverem.
  • Egy 20 cm átmérőjű forma alját bevonom papírral, fóliával és tálcára teszem. A babapiskótákat a rumos kávéba mártom és kirakom a formám alját. Erre öntök egy adag krémet és így rétegezem, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét mártott piskótával kirakom és hűtőbe teszem éjszakára.
  • Másnap a formát leveszem a tortáról, a díszítésnek szánt tejszínt felverem kis porcukorral és kidíszítem a tetejét. Leszórom kakaóporral és tálalom.

Tippek


  • Tiramisuhoz mindig kék fénnyel kezelt, szalmonella ellen védett friss tojást használok.

További képek