Tiramisu torta
Elkészítés: könnyű | 20 cm torta
Elkészítés: könnyű | 20 cm torta
Hozzávalók / 20 cm torta:
- 45 dkg babapiskóta
- 6 friss tojás
- 50 dkg mascarpone
- 400 ml tejszín
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál porcukor
- 20g őrölt zselatin
- kb 3 adag hosszúkávé ízesítve
- díszítésnek kakaópor és kb 200 ml tejszín
Elkészítés:
- A kávét lefőzöm és 1 evőkanál rummal/aromával ízesítem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval felverem. A sárgájákat 6 evőkanál kristálycukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom a mascarponét és fellazítom a fehérjehabbal.
- A tejszínt a porcukorral felverem és a masszához adom. A zselatint 8 evőkanál vízzel pici lábosban elkeverem, felteszem melegedni, de csak addig míg teljesen feloldódik, forralni nem szabad. Adok hozzá 5 evőkanál krémet és csomómentesre elkeverem. Beleöntöm a krémbe az egészet és simára elkeverem.
- Egy 20 cm átmérőjű forma alját bevonom papírral, fóliával és tálcára teszem. A babapiskótákat a rumos kávéba mártom és kirakom a formám alját. Erre öntök egy adag krémet és így rétegezem, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét mártott piskótával kirakom és hűtőbe teszem éjszakára.
- Másnap a formát leveszem a tortáról, a díszítésnek szánt tejszínt felverem kis porcukorral és kidíszítem a tetejét. Leszórom kakaóporral és tálalom.
Tippek
- Tiramisuhoz mindig kék fénnyel kezelt, szalmonella ellen védett friss tojást használok.