Tiramisu tortácska

Elkészítés: könnyű | 22 cm-es torta

Hozzávalók / 22 cm-es torta:

  • 50 dkg babapiskóta
  • 6 tojás (uv fénnyel kezelt)
  • 50 dkg mascarpone
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 adag hosszúkávé ízesítve
  • 200 ml tejszín
  • 10 g őrölt zselatin

Elkészítés:

  • A zselatint kis lábosba szórom, 4 evőkanál vízzel elkeverem, hagyom megduzzadni. A babapiskótákat a kávéba mártogatom és kirakom vele a formám alját és körben. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a mascarponét majd lazítom a fehérjehabbal.
  • A zselatint felmelegítem, de csak addig míg szépen feloldódik. Teszek hozzá pár evőkanál krémet és alaposan elkeverem, majd mindet a többi krémbe öntöm. Simára keverem. A krém felét az előkészített formába öntöm, rápakolok egy adag kávéba mártott piskótát és ráöntöm a maradék krémet.
  • Hűtőbe teszem pár órára, de legjobb egész éjszakára. Másnap a tortát a formából kiveszem, a tejszínt pici cukorral felverem és körben díszítem. Kakaóporral leszórom.

További képek