Triplán citromos szelet
Elkészítés: könnyű | 12-14 szelet
Elkészítés: könnyű | 12-14 szelet
Citromos piskóta
Hozzávalók / 12-14 szelet:
- 8 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 15 dkg olvasztott vaj/margarin
- 1 nagy citrom leve és héja
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
- Sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, beleteszem a citrom héját és levét és a langyos vajat.
- Hozzáadom a lisztet, végül óvatosan a fehérjehabot.
- 28x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és 180°C-on kb 25 perc alatt megsütöm. Kihűtöm és 3 (kb 12-12,5 cm széles és 28 cm hosszú) darabot vágok belőle, azután ezeket is elvágom félbe, így 6 lapom lesz.
Citromos krém
Hozzávalók:
- 1 kg mascarpone
- 30 dkg citromos joghurt
- 15 dkg porcukor
- 1 nagy citrom héja és leve
- 2 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- Krémhez a hozzávalókat simára kikeverem és hozzáadom a zselatin fixet. Csomómentesre kikeverem.
- A lapokat a felső kivételével egyenletesen megkenem a krémmel. Hűtőbe teszem 2-3 órára.
Máz
Hozzávalók:
- 12 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja a tetejére
Elkészítés:
- Porcukrot a citromlével simára keverem és egyenletesen elsimítom a tetején, újra kicsit hűtőbe teszem.
- Tálalás előtt ráreszelem egy nagy citrom héját.