Triplán citromos szelet

Elkészítés: könnyű | 12-14 szelet

Citromos piskóta


Hozzávalók / 12-14 szelet:

  • 8 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 1 nagy citrom leve és héja
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
  • Sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, beleteszem a citrom héját és levét és a langyos vajat.
  • Hozzáadom a lisztet, végül óvatosan a fehérjehabot.
  • 28x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és 180°C-on kb 25 perc alatt megsütöm. Kihűtöm és 3 (kb 12-12,5 cm széles és 28 cm hosszú) darabot vágok belőle, azután ezeket is elvágom félbe, így 6 lapom lesz.

Citromos krém


Hozzávalók:

  • 1 kg mascarpone
  • 30 dkg citromos joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 nagy citrom héja és leve
  • 2 csomag zselatin fix

Elkészítés:

  • Krémhez a hozzávalókat simára kikeverem és hozzáadom a zselatin fixet. Csomómentesre kikeverem.
  • A lapokat a felső kivételével egyenletesen megkenem a krémmel. Hűtőbe teszem 2-3 órára.

Máz


Hozzávalók:

  • 12 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja a tetejére

Elkészítés:

  • Porcukrot a citromlével simára keverem és egyenletesen elsimítom a tetején, újra kicsit hűtőbe teszem.
  • Tálalás előtt ráreszelem egy nagy citrom héját.

További képek