Tulumba

Elkészítés: közepes | kb 30 db

Citromos szirup


Hozzávalók / kb 30 db:

  • 5 dl víz
  • 50 dkg cukor
  • 2 citrom leve és héja

Elkészítés:

  • A vizet a cukorral összeforralom, lezárom. Hozzáadom a citromok héját, levét, és kihűtöm.

Hozzávalók


Hozzávalók:

  • 38 dkg liszt
  • 5 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 3 dkg búzadara
  • 1 dkg étkezési keményítő

Elkészítés:

  • A vizet a vajjal felmelegítem, mielőtt felforrna beleöntöm egyben az összes lisztet és addig keverem míg össze nem áll egy rugalmas labdává. Ekkor még 1 percig (égetem) mérsékelt lángon keverem. Kiteszem egy nagyobb tálba és kicsit kihűtöm.
  • Hozzáadom a búzadarát, keményítőt és egyesével a tojásokat. Mindegyikkel alaposan elkeverem.
  • Nagylyukú habzsákba töltöm és langyos olajba 6-8 cm csíkokat nyomok, ollóval levágom a következő darabot mindig. Szép barnára sütöm a darabokat és átrakom a szirupba. Megforgatom és szedem is ki azonnal a tálra.

Tippek


  • Gyorsabban elkészül ha egyszerre 2 lábosban sütjük, minden sütés előtt a langyos olajba nyomjuk bele a fánkokat. Ez azért fontos hogy megőrizze a formáját és a langyos olaj nem égeti meg a kezünket ha belenyomjuk a fánkot.
  • Ha nem szeretjük a szirupot, akár fahéjas porcukorba is forgathatjuk. Esetleg mézzel dióval is megszórhatjuk.

További képek