Túrós-almás-aszalt gyümölcsös sütőben sült fánk
Elkészítés: könnyű | kb 45 db
Elkészítés: könnyű | kb 45 db
Hozzávalók / kb 45 db:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 8 dkg sima liszt + 8 dkg rétesliszt
- 18 dkg búzadara
- 22 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg aszalt gyümölcs
- 2 alma
Elkészítés:
- A túrót elkeverem a cukorral és hozzáadom a tojásokat. Alaposan összekeverem.
- Belekeverem a liszteket és a búzadarát.
- Az almákat lereszelem és kinyomkodom, azután a keverékhez adom.
- 1 órát hagyom állni a hűtőben.
- Sütőpapíros tepsibe kis halmokat teszek a keverékből és 180°C-on kb 20 percig sütöm, amíg picit el kezd barnulni.
Tippek
- Megszórhatjuk porcukorral vagy lekvárral is kínálhatjuk.
- A masszát hagyjuk állni hideg helyen minimum fél órát, mert a búzadara így jobban megszívja magát.