Túrós-barackos szelet
Elkészítés: könnyű | kb 12-14 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 12-14 szelet
Piskóta
Hozzávalók / kb 12-14 szelet:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a fehérjehabot.
- Rászitálom a lisztet és óvatosan elkeverem. A legnagyobb tepsimbe (34x40 cm) sütőpapírt teszek, rákenem a masszát és 170°C-ra előmelegített sütőben világosra sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm és 3 egyenlő részre vágom.
Krém
Hozzávalók:
- 1 üveg barackbefőtt
- 50 dkg krémes túró
- 400 ml tejszín
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom héja és 2 evőkanál citromlé
- 2 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- A tejszínt felverem. A túrót összekeverem a porcukorral, citrom levével, héjával és a fixálókkal. Belekeverem a felvert tejszínt, és szép simára elegyítem.
- A barackokat pici kockákra vágom és kb másfél darabnyit elteszek a tetejére díszítésnek.
Összeállítás
- Az első piskótalapot tálcára teszem, megkenem egy harmad krémmel és rászórok egy adag barackot. Mehet rá a második lap ezt is megkenem krémmel és megszórom barackkal.
- Ráhelyezem a harmadik lapot, kis krémmel lekenem a többi krémet habzsákba töltöm, melybe pici narancs színezéket teszek. Íves mintát nyomok a tetejére és középre rárakom a maradék barackot. Behűtöm 3-4 órára, utána széleit szépen levágom, tálalom.