Túrós grízkuglóf

Elkészítés: könnyű | 22 cm forma

Hozzávalók / 22 cm forma:

  • 25 dkg krémes túró
  • 15 dkg búzadara
  • 22 dkg tejföl
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  • A tejfölt elkeverem a búzadarával és 1 órát hűtőben hagyom állni.
  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval felverem, utána a cukor háromnegyedét apránként hozzáadom és fényes kemény habbá verem.
  • A sárgájákat a maradék cukorral kikeverem, hozzáadom a tejfölös darát, vajat, utána a túrót és a vaníliát. Hozzáadom a fehérjét is, és egy vajjal kikent formába öntöm.
  • 170°C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm. Ha kész, a sütőt lekapcsolom, egy fakanállal kitámasztom és hagyom kihűlni. (szép nagy lesz, de míg hűl kb a felére zsugorodik vissza, nem kell megijedni, így kell lennie, mert nincs benne sütőpor). Kiborítom a formából és felszeletelem.

További képek