Túrós kuglóf
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Hozzávalók / 22 cm forma:
- 25 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál citromlé
- 5-5 dkg mazsola és aszalt sárgabarack
Elkészítés:
- Az aszalt barackot kicsi darabokra vágom, a túrót szitán áttöröm.
- A cukrokat a margarinnal jól kikeverem, hozzáadom a tojásokat.
- Hozzákeverem a túrót, a citrom héját és a citromlevet, azután a lisztet a sütőporral.
- A legvégén belekeverem a tésztába az aszalt gyümölcsöket.
- Kivajazott, kilisztezett kuglóf formába teszem a tésztát és 170°C-on kb 40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kiborítom egy tálra és porcukorral díszítem.