Túrós lepény barackkal
Elkészítés: könnyű | 26 cm forma
Elkészítés: könnyű | 26 cm forma
Alap
Hozzávalók / 26 cm forma:
- 25 dkg liszt
- 14 dkg margarin/vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A lisztbe beleteszem a sütőport és a porcukrot. Elmorzsolom a margarinnal és hozzáadom a tojássárgáját. Összegyúrom a tésztát (ha szükséges fél evőkanál vizet lehet hozzá tenni) és a formámba illesztem. Széleit leformázom és hűtőbe teszem 1 órára.
Túró töltelék
Hozzávalók:
- 45 dkg túró
- 4 tojás
- 14 dkg porcukor
- 6 dkg búzadara
- 1 citrom héja és 1 evőkanál citromlé
- 1 konzerv barack és kb 1 maroknyi áfonya
Elkészítés:
- A túrót összekeverem a cukorral, búzadarával, citrom héjával és 1 evőkanál levével. Belekeverek 4 tojássárgáját. A fehérjéket pici sóval keményre felverem és a túrókrémet lazítom vele.
- A barackot pici kockákra vágom, közben a sütőt előmelegítem 180°C-ra. A krémet az előkészített alapra öntöm, megszórom a barackkal és az áfonyával. Kb. 45-50 percig sütöm, tűpróbával ellenörzöm. Ha a közepébe szúrt tűn nincs massza, és a széle elkezdett barnulni, akkor készen van. Ha már langyosra hűlt, hűtőbe teszem.