Vajkaramellás élvezet
Elkészítés: könnyű | 24x24 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 24x24 cm tepsi
Kekszalap
Hozzávalók / 24x24 cm tepsi:
- 20 dkg darált keksz
- 12 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és a sütőpapírral bélelt formába nyomkodom.
Vajkaramellás réteg
Hozzávalók:
- 25 dkg vajkaramella
- 200 ml tejszín
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
- A karamellát a vajjal és a tejszínnel összemelegítem.
- Folyamatos keverés mellett, sűrűre forralom össze.
- Ha elérte a kívánt állagot, a kekszalapra öntöm és hagyom kihűlni.
- Ha már lehűlt, beteszem a hűtőbe 2 órára.
Csokoládémáz
Hozzávalók:
- 9 dkg tejcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- Összeolvasztom a csokoládét az olajjal és a karamella tetejére öntöm. Hűtőbe teszem és ha megdermedt, tetszés szerint felszeletelem.