Vörös bársony muffin
Elkészítés: könnyű | 18 db nagy és 24 db pici muffin
Elkészítés: könnyű | 18 db nagy és 24 db pici muffin
Muffin
Hozzávalók / 18 db nagy és 24 db pici muffin:
- 25 dkg liszt
- 3 dl kefír
- 22 dkg cukor
- 12 dkg puha vaj
- 3 teáskanál kakaópor
- 3 teáskanál piros gélfesték
- 2 tojás
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
- A cukrot a puha vajjal jól kikeverem. Egyesével hozzáadom a tojásokat. A kefírhez adom a festéket és összekeverem a tojásos krémmel.
- A lisztet, kakaóport és a szódabikarbónát a krémbe szitálom és alaposan elkeverem.
- Kicsi és nagy muffintepsikbe kapszlikat teszek és háromnegyedig megtöltöm a formákat. 180°C-on csak addig sütöm, amíg átsül, de még szép piros. Figyelem egyfolytában, mert ha túlsül, akkor elveszíti a szép vörös színét és bebarnul.
Fehércsokis vajkrém
Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg fehércsokoládé
- 100 ml tejszín
- 20 dkg porcukor
- tetszés szerinti díszítőcukrok
Elkészítés:
- A puha vajat az átszitált porcukorral jól kikeverem. A tejszínt mikroban egész picit megmelegítem, de csak annyira ne legyen hideg. Hozzákeverem a vajhoz.
- A fehércsokoládét mikroban zsiradék hozzáadása nélkül felolvasztom és megvárom, míg szobahőmérsékletűre hűl. Ekkor hozzákeverem a vajhoz Habzsákba töltöm és a muffinok tetejét kidíszítem vele. Tetszés szerint díszítem.
Tippek
- 5-7 perc után már figyeljük a muffinokat és végezzünk tűpróbát átsültek-e. Ha igen, azonnal vegyük ki őket, különben elveszítik a vörös színüket és bebarnulnak.
- A vajkrémhez valók legyenek szobahőmérsékletűek különben a vaj kicsapódik. Ebben az esetben adjuk hozzá melegen a csokoládét, vagy melegítsük fel kicsit a vajat, míg kenhető lesz. Szép simának kell lennie, hogy szépen tudjunk díszíteni vele.