Vörös bársony muffin

Elkészítés: könnyű | 18 db nagy és 24 db pici muffin

Muffin


Hozzávalók / 18 db nagy és 24 db pici muffin:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl kefír
  • 22 dkg cukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 3 teáskanál kakaópor
  • 3 teáskanál piros gélfesték
  • 2 tojás
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A cukrot a puha vajjal jól kikeverem. Egyesével hozzáadom a tojásokat. A kefírhez adom a festéket és összekeverem a tojásos krémmel.
  • A lisztet, kakaóport és a szódabikarbónát a krémbe szitálom és alaposan elkeverem.
  • Kicsi és nagy muffintepsikbe kapszlikat teszek és háromnegyedig megtöltöm a formákat. 180°C-on csak addig sütöm, amíg átsül, de még szép piros. Figyelem egyfolytában, mert ha túlsül, akkor elveszíti a szép vörös színét és bebarnul.

Fehércsokis vajkrém


Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 100 ml tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • tetszés szerinti díszítőcukrok

Elkészítés:

  • A puha vajat az átszitált porcukorral jól kikeverem. A tejszínt mikroban egész picit megmelegítem, de csak annyira ne legyen hideg. Hozzákeverem a vajhoz.
  • A fehércsokoládét mikroban zsiradék hozzáadása nélkül felolvasztom és megvárom, míg szobahőmérsékletűre hűl. Ekkor hozzákeverem a vajhoz Habzsákba töltöm és a muffinok tetejét kidíszítem vele. Tetszés szerint díszítem.

Tippek


  • 5-7 perc után már figyeljük a muffinokat és végezzünk tűpróbát átsültek-e. Ha igen, azonnal vegyük ki őket, különben elveszítik a vörös színüket és bebarnulnak.
  • A vajkrémhez valók legyenek szobahőmérsékletűek különben a vaj kicsapódik. Ebben az esetben adjuk hozzá melegen a csokoládét, vagy melegítsük fel kicsit a vajat, míg kenhető lesz. Szép simának kell lennie, hogy szépen tudjunk díszíteni vele.

További képek