Zebra süti

Elkészítés: könnyű | 26 cm forma

Hozzávalók / 26 cm forma:

  • 37 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg puha vaj
  • 22 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  • Először a kakaós alapot készítem el. Ehhez a kakaóport 2 dkg cukorral és 0,5 dl tejjel simára keverem.
  • A vajat habosra keverem a többi cukorral és egyenként beledolgozom a tojásokat. Fokozatosan hozzáadom a tejet, vanília kivonatot.
  • Több részletben hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem. A tésztát elosztom 2 felé, egyik részébe belekeverem a kakaós alapot.
  • Egy nagy 26-cm forma aljára sütőpapírt teszek és kanalanként váltakozva elkezdem beletenni a két féle krémet. Középről indulok és mindig egy evőkanálnyit teszek a másik közepére. Ezt folytatom míg el nem fogy a krém.
  • Előmelegített 180 °C-os sütőben kb 40-45 percig sütőm, tűpróbával ellenőrzöm.

Tippek


  • Ha úgy látjuk még nem sült át de túlságosan pirul a teteje, alufoliával takarjuk le.
  • Ez a süti nagyon finom egy jó savanyú lekvárral vagy porcukorral egy pohár kávé mellé.

További képek