Zebra süti
Elkészítés: könnyű | 26 cm forma
Elkészítés: könnyű | 26 cm forma
Hozzávalók / 26 cm forma:
- 37 dkg liszt
- 4 tojás
- 20 dkg puha vaj
- 22 dkg cukor
- 3,5 dl tej
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- Először a kakaós alapot készítem el. Ehhez a kakaóport 2 dkg cukorral és 0,5 dl tejjel simára keverem.
- A vajat habosra keverem a többi cukorral és egyenként beledolgozom a tojásokat. Fokozatosan hozzáadom a tejet, vanília kivonatot.
- Több részletben hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem. A tésztát elosztom 2 felé, egyik részébe belekeverem a kakaós alapot.
- Egy nagy 26-cm forma aljára sütőpapírt teszek és kanalanként váltakozva elkezdem beletenni a két féle krémet. Középről indulok és mindig egy evőkanálnyit teszek a másik közepére. Ezt folytatom míg el nem fogy a krém.
- Előmelegített 180 °C-os sütőben kb 40-45 percig sütőm, tűpróbával ellenőrzöm.
Tippek
- Ha úgy látjuk még nem sült át de túlságosan pirul a teteje, alufoliával takarjuk le.
- Ez a süti nagyon finom egy jó savanyú lekvárral vagy porcukorral egy pohár kávé mellé.