Savanykás eper dzsem
Elkészítés: könnyű | 6-7 kisebb üveg
Elkészítés: könnyű | 6-7 kisebb üveg
Hozzávalók / 6-7 kisebb üveg:
- 2 kg eper
- 30 dkg cukor
- 2 csomag zselésítő
- 1 teáskanál borkősav
Elkészítés:
- Az epret megmosom megtisztítom és négybe vágom.
- Nagy főzőedénybe teszem és még hidegen hozzákeverem a zselésítőt és a borkősavat.
- Felteszem főni és állandóan kavargatva megvárom míg elfő a habja. Ez kb 10perc.
- Hozzáadom a cukrot és megint felforralom 5-8 perc alatt.
- Steril üvegekbe töltöm, lezárom és azonnal fejre fordítom 10percre.
- 10 perc után visszafordítom és mikor magától kihűlt, mehet is a polcra.