Baconos-sajtos koszorú
Elkészítés: könnyű | 1 koszorú
Elkészítés: könnyű | 1 koszorú
Hozzávalók / 1 koszorú:
- 20 dkg kockázott bacon
- 25 dkg reszelt sajt
- 25 dkg liszt
- 1,5 dl meleg víz
- fél tasak szárított élesztő
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
Elkészítés:
- A lisztet összekeverem a sóval, élesztővel, olajjal és a meleg vízzel. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztem.
- A sajtból egy maroknyit kiveszek majd a szóráshoz, a bacont pedig lepirítom. A tojást villával kicsit felverem. Összekeverem a sajtot a baconnal és a tojás felével.
- A tésztát négyszögletűre kinyújtom és 8 háromszöget vágok ki belőle. Egy sütőpapírozott tepsiben körberakom a háromszögeket úgy hogy kicsit egybe érjenek. Körben rárakom a tölteléket és rá-aláhajtom a szárakat.
- A tésztát megkenem a maradék tojással, megszórom a sajttal és 180°C-on szép barnára megsütöm. Még melegen fogyasztandó.
Tippek
- Dúsíthatjuk a tölteléket, kukoricával vagy paprikával is.