Burgonyás pogácsa
Elkészítés: könnyű | kb 45 db
Elkészítés: könnyű | kb 45 db
Hozzávalók / kb 45 db:
- 70 dkg főtt áttört burgonya
- 90 dkg liszt + 10 dkg az átgyúráshoz
- 20 dkg olvasztott kacsazsír/margarin
- 2 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
- 14 dkg tejföl
- 2 dl langyos tej + 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- só (ízlés szerint)
Elkészítés:
- Felfuttatom az élesztőt a cukorral a langyos tejben.
- A lisztet egy nagy tálba teszem és alaposan megsózom.
- A liszthez keverek minden hozzávalót és jól bedagasztom.
- Ha szükséges adok még hozzá sót.
- 45 percet pihentetem, azután 1x hajtogatom. Kinyújtom és bevagdosom a tetejét.
- Tetszés szerint szaggatom és 180°C-on kb 25 perc alatt szép barnára megsütöm.
Tippek
- Ez a tészta sok sót és lisztet felvesz. Ezért többször is kóstoljuk meg, hogy megfelelően sós legyen. Szépen összeáll a dagasztás alatt, de 10-15 dkg lisztet simán felvesz még.
- A főtt burgonya legyen alaposan áttörve, hogy ne maradjanak benne nagy darabok.