Ecetes sajtos masni és rúd
Elkészítés: könnyű | 2 tepsi
Elkészítés: könnyű | 2 tepsi
Hozzávalók / 2 tepsi:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 15 dkg tejföl
- fél teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 0,5 dl tej
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál ecet 10%
Elkészítés:
- A lisztet megsózom, beleteszem a sütőport és elmorzsolom benne a vajat.
- Hozzákeverem a reszelt sajtot, azután a tejfölt, 1 tojást, a tejet és az ecetet.
- Addig dagasztom míg sima ruganyos tésztává áll össze.
- Kinyújtom és kb 3-4 cm széles és kb 7-8 cm hosszú rudakat formázom az egyik feléből. A kis téglalapot 2x megtekerem, a széleit kissé lenyomom, így érem el a masni formát.
- A rúdhoz kb 10-12 cm hosszú rudakat vágok és ahányszor csak bírja a tészta megtekerem. Sütőpapírozott tepsibe pakolom a csavart rudakat és masnikat, lekenem a másik tojással és 170°C-on szép világosbarnára sütöm.