Házi pizza
Elkészítés: könnyű | 2 közepes pizza
Elkészítés: könnyű | 2 közepes pizza
Tésztához
Hozzávalók / 2 közepes pizza:
- 30 dkg liszt
- 185ml meleg víz
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál cukor
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A meleg vizbe beleteszem a cukrot és az élesztőt. Elkeverem. A lisztet megsózom, hozzáadom az olajat és az elkevert élesztőt. Összegyúrom a tésztát és simára dagasztom. Letakarom és meleg helyen fél órát kelesztem.
- Ha megkelt a tészta, újra átgyúrom és ketté választom. Vékonyra kinyújtom és megkenem a feltétekkel.
Feltétek
Hozzávalók:
- 1 pici konzerv sűrített paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- oregánó ízlés szerint
- fél doboz vajkrém
- 1 kicsi konzerv kukorica
- 25 dkg bacon szalonna
- kb 20-25 dkg reszelt sajt
- 1 marék parmezán
Elkészítés:
- A bacont megpirítom, közben a pizza lapokat egy-egy tepsibe sütőpapírra teszem. A paradicsomos pizzához a konzerv paradicsomot kis vízzel felhigítom, ízlés szerint adok hozzá cukrot és oregánót. Megkenem az egyik pizzalapot, rászórom a bacon felét, pici parmezánt és megszórom a reszelt sajt felével.
- A másik pizzalapot megkenem a vajkrémmel, picit megsózom és megszórom a maradék parmezánnal. Rászórom a bacont, a kukoricát és a maradék sajtot. 200°C-ra előmelegített sütőben középen megsötöm a pizzákat.
Tippek
- A vajkrémtől különösen krémes lesz, sokkal finomabb mintha tejföllel készítenénk.